helix
consulting

Vezetési tanácsadás

Célunk, hogy elsősorban olyan vezetési tanácsadási szolgáltatásokat és termékeket adjunk ügyfeleink; pénzintézetek, biztosítótársaságok, kereskedelmi- és szolgáltató cégek részére, amelyek sikeressé teszik nemcsak őket, hanem minket is.

Ehhez számos módszertant, megközelítést használunk. Az egyik legújabb ezek közül a méltán felkapott a jövő szervezeteinek működését modellező térkép, és az ebből következő fejlesztés lehetősége.

Fő szolgáltatásaink

  • A vállalati- és részterületi stratégiakészítést;
  • A szervezeti- és működésfejlesztési tanácsadást, a folyamatfejlesztésre vonatkozó tanácsadást (folyamatfelmérés, optimalizálás, Lean, SixSigam, BPR, szervezetkialakítás stb.);
  • A projektmenedzsment-tanácsadást és az
  • IT-tanácsadást (rendszerszervezés, üzleti elemzés, tesztmenedzsment).

A fentiek mellett folyamatosan fejlesztjük szakmai tudásunkat, és innovatív tanácsadási szolgáltatásokat dolgozunk ki. Ezekben az aktuális banki és biztosítói trendekhez igazodva foglalkozunk a „customer experience” és a „digital bankig” területek megoldásaival, illetve az ügyfélszolgálati működés felmérését és javítását segítő szoftverfejlesztéssel.

Szolgáltatásaink – másképpen

Szervezet – vezetés

A hosszú távú stratégiai irányok meghatározása, elérése és a vállalati működésfejlesztése komplex feladat, számos előfeltétele van. A szervezet vezetőinek összhangján, közös vízióján túl magas szintű szakmai és szakterületi tudásra is szükség van. Abban is egyet kell érteni, hogy ezek a víziók milyen lépésekkel valósíthatók meg a legjobban.
Mi jók vagyunk abban, hogy ezeket a feltételeket összefogjuk és megteremtsük, tanácsadóként valós segítséget adjunk a célok eléréséhez.
Ez pedig érték: Önnek is, nekünk is.

Minden szervezet és vezető fejlődni akar, hiszen egy -egy szegmensben az azonos környezetben működő cégek közül a legjobbakat és a lemaradókat csak a működésük különbözteti meg egymástól, a cégek működését pedig elősorban az emberek és kapcsolódásaik határozzák meg. Az azonban nem mindig egyértelmű, hogy miben kellene leginkább fejlődni, és ezt hogyan érjük el. Az első lépés tehát a tudatosság, a jelenlegi, soktényezős fejlettségi szint felmérése. A Frederic Laloux’s Reinventing Organizations c. könyvének szellemisége alapján kidolgozott módszertannal csak néhány napra van szükség ahhoz, hogy kiderüljön:

  • Melyek a szervezet tényleges erősségei és gyengéi?
  • Milyen munkatársak viszonya a szervezethez?
  • Milyen értékek mozgatják a cégünket?
  • Hogy áll a folyamatok, rendszerek és munkatársak harmóniája
  • Hol van szükség fejlesztésre, és mi az, amire támaszkodhatunk a fejlődésünkben?

Az eredmények birtokában már el lehet dönteni a következő lépést, és meg lehet tervezni a szükséges fejlesztéseket ‒ amiben természetesen, ha szeretné, szintén örömmel támogatjuk.

Működés – fejlesztés

Minden szervezet arra törekszik, hogy optimalizálja működését, hiszen költséghatékonyan és produktívan csak a jól meghatározott folyamatok mentén lehet dolgozni. Mind a belső (működési, operációs), mind a külső (pl. értékesítési) folyamatok meghatározása és működtetése alapvető a cégek életében, de minden cégnél eltérő. Épp ezért minden cégnél másképp kell a folyamatokat felmérni és kialakítani – igazodva ebben a megbízók igényeihez, sőt a szervezetéhez és informatikájához.
Ugyanakkor az azonos működési területen, gazdasági szegmensben szerzett tapasztalataink rengeteget segítenek a lehetséges utak meghatározásában. Külső szakértőként gyorsan és átláthatóan fel tudjuk mérni az egyes, folyamatokat érintő döntéseket, és azok relevanciáját, várható hatását is.
Mindezek összességeként ki tudunk alakítani ügyfeleinknél egy valóban optimálisnak nevezhető működési modellt, részben átadva, részben megteremtve a számukra leggyümölcsözőbb „Best practice”-t.

PROjektmenedzsment

A PROjektmenedzsment a Helix saját „alkotói műfaja”. Munkánk gerince és sikerünk záloga az a sokszor visszaigazolt tudás, hogy képesek vagyunk magabiztosan és sikerrel kezelni projektjeinket. Szeretjük művészi szintre emelni és úgy végezni ezt a tevékenységünket: odaadással, hozzáértéssel és az Önnek szóló értékteremtés céljával.
Projekt- és portfóliómenedzsment tanácsadásunk és saját fejlesztésű képzéseink során nemcsak az elméleti alapokat adjuk át Önnek, hanem saját gyakorlati tapasztalatainkat is. Így a stratégiai megvalósítás folyamatában Ön is olyan eszköztárral rendelkezhet, amely célra tart, és megbízhatóan hozza a sikert.
A mi tapasztalatunk így az Ön sikere.

ITanács

A profitorientált kis- és nagyvállalkozásnál az informatikai rendszerek bevezetése és megfelelő működtetése mára alapvetően meghatározza a szervezet működési és szolgáltatási minőségét. Az informatikai ismeretek azonban önmagukban nem tesznek képessé arra, hogy bárki menedzselje a bevezetés teljes folyamatát.
Éppen ezért IT-tanácsadói szolgáltatásaink felölelik szinte a teljes fejlesztési folyamatot. Elkészítjük az informatikai koncepciókat és megvalósíthatósági tanulmányokat, meghatározzuk a követelmény specifikációkat– BRS, SRS –, funkcióelemzéseket végzünk, minőségbiztosítási feladatokat látunk el, megírjuk a tesztelési terveket, tesztelünk, kidolgozzuk a forgatókönyveket, menedzseljük a teljes IT-projektet és portfóliót, valamint az IT-szervezet működési folyamatainak kialakítását, racionalizálását és a szervezeti működés optimalizálását.