helix
consulting

Helix Blog

Blogunkon elmondjuk, megosztjuk, amit egy-egy, a szakmához akár csak lazán kapcsolódó témáról gondolunk. Vélemények ezek, de nagyon is megalapozottak, személyes írások, de kifejezetten a széles közönség számára. Fogadjátok szeretettel, olvassátok rendszeresen!

Közepes uborka

2021.07.29.

Szokás a július-augusztust uborkaszezonnak hívni, mert tényleg ezekben a hónapokban érik nálunk a szabadföldi változat, és ahogy a legtöbb b2b szegmensben, úgy nálunk is tény, hogy kevesebbet csörög ilyenkor a telefon. Ezzel együtt azért szerencsére nem (csak 😊) az olimpiai közvetítés köti le a figyelmünket.

Lokációanalízis: máshol szárnyal, nálunk gyerekcipőben jár

2021.05.17.

A Google megbízásából egy amerikai stratégiai tanácsadó cég, a BCG (Boston Consulting Group) 500 vállalatvezetőt kérdezett meg idén az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Szingapúrban és Indiában arról, hogy milyen módokon használják fel a lokációanalízist és az ehhez kapcsolódó elemzési technológiákat. A műfaj meghatározó hazai vállalkozása, a Helix Consulting Kft. a hazai tapasztalatokat összevetette az amerikai kutatással. Az eredmény kontrasztos.

Feladat a közhely mögött: digitális átállás

2021.04.20.

A digitális átállás kifejezés lassan elcsépelt lesz, ha mások vonatkozásában hallja az ember. Ha a saját munkájával, cégével kapcsolatban hangzik el, a többség némi feszengés után kijelenti, hogy „ez nálunk már részben megtörtént, részben pedig ráér/a mi helyzetünk speciális, mert…”.

Van új a maszk alatt?

2021.03.09.

Tanácsadó cégként fontos számunkra, hogy azok, akiknek segítünk megoldani egy helyzetet, akiket átsegítünk egy projekten, hosszabb távon is működtetni tudják azt, ne veszítsék el idővel az elért eredményeket.

A kérdés pedig…

2021.01.25.

Korábban már foglalkoztunk a home office témájával. Most azért tesszük ismét, mert heteken belül véget ér egy fejezet, aminek végére nem baj, ha van stratégiánk.

Profit, haszon és hasznosság

2020.12.09.

Alaptézis, hogy egy vállalkozás piaci viszonyok között jön létre, és azok között is működik. Vannak kivételek, speciális rendeltetésű, tulajdonlású és sorsú cégek, de a magánszektorban azért a profitorientáció a jellemző.

Hasítunk, mint a lézer…

2020.11.06.

Vannak műszaki megoldások, amelyeknél a megjelenésük pillanatában még nem látszik, pontosan milyen módon használja majd ezeket a világ. Ilyen volt 1960-ban a lézerfény, amelyet mostmár az informatikától az orvosláson át a hadászatig mindenütt megtalálunk.

Nagy Testvér: ON/OFF

2020.10.16.

Mióta Insight szolgáltatásunk szélesebb körben is ismerté vált, illetve a CBRE hazai képviseletével, LocSight néven indított kezdeményezés nagy sajtóvisszhangot kapott, sokféle vélemény hangzott el különböző fórumokon, illetve a közösségi médiában.

Home office károk: mi szóltunk…

2020.09.28.

Amikor júniusban véget ért a vírus első hulláma, felhívtuk a vállalkozások figyelmét arra, hogy a home office egy előremutató jelenség ugyan, de érdemes lenne tudatosan megszervezni ahhoz, hogy igazán hatékony is legyen.

Bevezetés a bevezetésbe

2020.08.24.

A legtöbb közepes vagy nagyobb cég időnként bevezet egy-egy új rendszert. Vannak, akik az első ERP, CRM, vagy hasonló megoldásukat kezdik el használni, míg mások néhány évente frissítik, cserélik rendszereiket bármilyen okból.

Úri huncutság, avagy minek is nekem tanácsadó?

Egy kitalált történet

2020.07.08.

A nagyvállalatok jobbára értik, de a közepesek gyakran félreértik a tanácsadás intézményét. Hogy ez miért van így, az egy külön blogcikk témája lehetne (talán lesz is), de mindenesetre nem azért, mert rosszabbul végeznék a dolgukat. Szeretnénk ezért ezt a nagy és számunkra otthonos területet egy kitalált történettel megvilágítani.