helix
consulting

Esettanulmányok

Beszéljenek helyettünk a munkáink. Ismerje meg korábbi eredményeinket, mert a tettek többet mondanak minden szónál!
Éppen ezért, nem is ragozzuk. Helyette inkább bemutatjuk legsikeresebb projektjeinket - velős, eredmény-orientált megközelítésben.

Folyamatdigitalizáció előkészítése és folyamattámogató rendszer bevezetése a Magyar Nemzeti Banknál

Az MNB egyik fő feladata a pénzügyi szervezetek és a pénzügyi piacok működésének az alapelveket és ügyfélérdekeket tiszteletben tartó, versenytisztasági és fogyasztóvédelmi szempontú felügyelete. Ez a felügyeleti tevékenység igen szerteágazó, komplex folyamatokat, eljárásokat és módszereket kíván, valamint a felügyeleti tevékenységben számos résztvevő integráns együttműködését igényli.

Home office: kényszerből versenyelőny

Az első lépést már megtette a jövő munkahelyéhez. Segítünk a másodikban. A jövőben a home office és más alternatív foglalkoztatási formák egyre inkább részei lesznek a mindennapoknak és a munkavállalói elvárásoknak, miközben a költségcsökkentésnek is eszközei. Felmérjük, hogy az Önök cégénél mely területek és milyen formában alkalmasak erre, és szervezetfejlesztőként segítünk biztonságosan beépíteni ezeket az Önök vállalati kultúrájába.

ATM-lokációelemzés, részletes ATM-használati-, forgalom- és potenciálbecsléssel kiegészítve

A Bank szerette volna jobban megérteni az ATM-használati szokásokat. Választ keresett egyrészt az ATM-ben rejlő potenciálok valós mértékére, másrészt az ügyfelek ATM-használati és közlekedési mintáira.
A vizsgált ATM-ek 80%-a esetében találtunk olyan lokációt, ahol a feltételezhető potenciál miatt a várható bevételnövekedés egy éven belül kitermeli az ATM átmozgatásának költségét.

A NAK megújulása

A 2013-ban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara működésének megújítása mellett határozta el magát. A változás a nagy múltú szervezet teljes tevékenységét átfogta, a NAK gyakorlatilag ezzel a lépéssel érkezett meg a XXI. századba. Ehhez folyamatai, működése újraszervezése mellett eszközként az SAP CRM-rendszer bevezetése mellett döntött. Ez utóbbi több szempontból is kihívást jelentett – nemcsak a Kamara számára.

Ügyfélszolgálati Szakmai Coaching egy kereskedelmi bank számára

A Helix az egyik magyarországi kereskedelmi bank számára nyújtott Coaching tevékenységet. A coaching egy személyre szabott „tanácsadási" módszer, amelynek a lényege, hogy nem ad közvetlenül tanácsot, hanem az ügyfelet saját erőforrásaira támaszkodva támogatja a fejlődésben, egy meghatározott cél elérésében.

Új követeléskezelő rendszer bevezetése egy ismert hitelintézetnél

Ügyfelünk, a hazai hitelintézeti piac egyik vezető szereplője elhatározta követeléskezelési rendszerének cseréjét és egy csoportszinten is egységes rendszer bevezetését. Célul tűzte ki, hogy a XXI. századi igényeket maximálisan kielégítő, jövőbemutató lehetőségeket is támogató megoldást alakítson ki. A folyamatot szigorú feltételek között, záros határidőn belül szerette volna megvalósítani, ezért hozzánk fordult. Mi megvizsgáltuk eddigi gyakorlatát, felmértük igényeit, és segítettünk a legjobb beszállítók felkutatásában, előszűrésében. Összességében a cég rövidebb idő alatt, alacsonyabb költséggel vezette be a számára optimális megoldást, mintha mindezt csak a belső munkatársak képességeire alapozva végezte volna el.

Lépésváltás az autóipari konszernnél

Egy vezető német autóipari konszern hazai kereskedelmi központja a megnövekedett munkatársi szám és a folyamatok túlzott komplexitása miatt kívánta felülvizsgálni a központi szervezet működését. Fel akarták térképezni a folyamataikat, optimalizálni azokat és beilleszteni a vállalat működésébe.

Minőségmenedzsment-rendszer bevezetése a NAK Call Centerében

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Call Center fejlesztési projektje során az volt a cél, hogy növeljük az egység teljesítőképességét, hatékonyságát. Ez úgy értük el, hogy támogattuk az új Call Center-technológia bevezetését, az SAP CRM rendszerének paraméterezését, valamint kialakítottuk az egyéni- és csoportos teljesítménymérés módszertanát.

Értékesítési hálózat részletes piac- és lokációelemzése

Egy kiterjedt üzlethálózattal rendelkező ügyfelünk szerette volna megtudni, hogy melyek azok a boltjai, amelyek a lehetőségeikhez képest alul- vagy felülteljesítenek. Emellett szerette volna látni, hogy az egyes településeken mekkora a piaci verseny és mekkora a saját piaci részesedése.

Részletes lokáció- és mikropiaci elemzés

Ügyfelünk felismerte, hogy a kúthálózat egyes helyszínein az üzemanyagon kívül számos más terméket, szolgáltatást is kiválóan lehetne értékesíteni, ehhez azonban az adott kutakat, illetve azok shop részét át kellett alakítani, ami jelentős kiadással járt. Az volt a feladatunk, hogy segítsünk beazonosítani azokat a töltőállomásokat, ahol ez az átalakítás belátható időn belül megtérülhet.

Értékesítési kampány optimalizálása

Ügyfelünk új termékének bevezetése kapcsán kereste azokat a háztartásokat – a meglévő több százezer ügyfele között –, amelyek leginkább nyitottak lehetnek az új ajánlatra, hogy fókuszált kampányt tudjon folytatni.