helix
consulting

Helix Insight

“MINDEN ELÉRHETŐ INFORMÁCIÓ EGY HELYEN, A LEGÍGÉRETESEBB TELEPÜLÉSEK, A LEGFORGALMASABB ÜZLETHELYISÉGEK VAGY AKÁR A LEGJOBB POLCHELYEK MEGTALÁLÁSÁHOZ.”

Hogyan működik?

Minden információ egy kézben

Minden adat, az Ön igényei szerint: a lakosságra vonatkozó szocio-demográfiai jellemzők, ügyfeleket vagy vásárlási szokásokat leíró információk, forgalmat befolyásoló tényezők vagy akár az ügyfelek véleménye a versenytársakról. Mindezt egy kézben, egy egyszerűen áttekinthető, könnyen használható és szinte bárhonnan elérhető, térképalapú alkalmazás képernyőjén.

MODULÁRIS SZERKEZET, felesleges KOMPLEXITÁS NÉLKÜL

Módszertanunkat és az erre épülő eszközt úgy alakítottuk ki, hogy mindenki kiválaszthassa belőle azokat az elemeket, amelyeket a legfontosabbnak tart a saját üzlete szempontjából.

Modulok

 forgalombecslés

Forgalombecslés

Mekkora a gyalogos és autós forgalom egy adott cím környékén?

 • Legyen szó a közelben lévő háztartásokról, a környéken dolgozókról vagy akár az átmenő forgalomról, az biztos, hogy a jövő vásárlója valahol ott van közöttük. Az emberek mozgása tömegesen kiszámítható, sőt. Nagy valószínűséggel meghatározható, hogy mennyien fordulnak meg egy-egy munkahely közelében, egy kórház bejáratánál vagy akár egy adott útkereszteződésben.
 • Megoldásunkkal képesek vagyunk szinte méter-pontossággal meghatározni a legforgalmasabb helyeket, és különbséget tenni két utca forgalma között, akár a legkisebb faluban is.

Releváns terület meghatározása

Mekkora területről vonzza a boltom a vásárlókat?

 • Eléggé szektorfüggő, hogy egy-egy értékesítési pont mekkora területet képes lefedni az adott térségben. Egy elektronikai bolt sokkal távolabbról is toboroz vásárlókat, míg egy dohánybolt jóval kisebb körzetben kell, hogy gondolkodjon. Olyan tényezők hatnak rá, mint a populáció mérete és vásárlóereje, az adott termék/szolgáltatás hozzáférhetősége, a vásárlások gyakorisága, hogy mekkora távolságra hajlandóak a vásárlók elutazni az adott termék kedvéért, és általában, hány hasonló boltot látogatnak, azoknak van-e eltérő specifikációja, mekkora a versenytársak sűrűsége az adott helyen stb.
 • Eszközrendszerünk és megközelítésünk segítségével bármely szektorban meg tudjuk mondani, mekkora a releváns terület nagysága, legyen az Budapest belvárosi aluljárójában vagy egy külső kerület szélén.
 területmeghat
 ügyfélszám

Várható ügyfélszám- és vásárlóerő-modellezés

Mekkora potenciális vásárlóerő rejlik egy-egy lokációban?

 • A forgalmas helyek azonosításán túl, az adatforrásokat kiegészítve, képesek vagyunk azt is meghatározni, hogy egy frekventált helyen lévő üzlet mekkora potenciális vásárlóerőt vonz az adott területen.
 • Eszközünkkel előre megbecsülhető a valós – üzletbe is betérő – vásárlószám, és persze kiküszöbölhetőek a forgalmas helyen lévő, de a várakozásokhoz képest mégis alul teljesítő boltok jelentette problémák.

Versenytárselemzés

Hol, mekkora a verseny? Hol vannak túltelített piacok, és hol vannak még „szűz” területek?

 • Korántsem mindegy, hogy az egységnyi elérhető vásárlóerőre mennyi értékesítési pont jut.
 • A legkülönbözőbb adatforrások felhasználásával akár eddig ismeretlen versenytársak helyét is képesek vagyunk felderíteni és – a vásárlók szemében alternatívát jelentő – értékesítési pontokkal súlyozva meghatározni a valós piaci lehetőségeket.
 versenytárselemzés
 vásárlóivél

Vásárlói vélemények vizsgálata

Miket szeretnek a vásárlók, miket nem és miért?

 • Az Ön üzleteiről és természetesen a versenytársak boltjairól is rengeteg cikk, vélemény, poszt vagy komment születik folyamatosan. Az ezekben lévő vásárlói visszajelzések feldolgozásával feltárhatók egy-egy bolt belső működésének „titkai”.
 • Olyan kérdésekre kaphatunk választ, mint hogy mi működik jól, miben jók a versenytársak, miért szeretik az egyik boltot, miért a másikat és min szükséges változtatni? Ezek segítségével utcahossznyi előny szerezhető az utcai vásárlókért folyó versenyben.

Ügyfélmozgáshoz kapcsolódó mérések

Pontosan hány vásárló érkezik naponta? Mikor jönnek? Merre járnak? Mik lehetnek a mögöttes okok?

 • Innovatív technológiai eszközök segítségével képesek vagyunk a valós ügyfélforgalmat nemcsak számlálni, hanem akár az üzlethelyiségen belüli mozgásokat is elemezni.
 • A bolt vagy az értékesítési pont előtti forgalom mérésével és elemzésével megérthetjük a potenciális vásárlók viselkedését. Ez alapján módosíthatjuk az üzlet működését, a bejárt útvonalak elemzésével pedig új eszközt adhatunk a belső elrendezést megálmodó szakemberek, belsőépítészek kezébe.
 ügyfélmozgás
 egyébpiaci

KIEGÉSZÍTÉS EGYÉB PIACI INFORMÁCIÓKKAL

Melyek a legjobb települések?
Mekkora a kereslet és a kínálat egy-egy településen?
Mennyi értékesítési ponton és hány dolgozóval működnek a versenytársak?
Mekkora a forgalmuk?

 • Különböző adatforrásokat egyidejűleg felhasználva egy képernyőn válnak láthatóvá olyan piaci információk, mint az egyes településeken lévő, adott termékféleségből rendelkezésre álló kereslet és kínálat. A térképen olyan számszerű adatok is fel lehetnek tüntetve, mint a versenytársak pénzügyi eredményei, a méretükre és tevékenységükre vonatkozó információk, sőt akár az értékesítési akcióik és áraik.
 • Ezzel lehetőség nyílik olyan akciótervek kidolgozására, amelyek segítenek a piaci részesedést megőrizni és növelni egy-egy település, terület vonatkozásában.

Saját bolti adatok beépítése

Saját adatokkal kiegészítve akár az értékesítési riportokat is kiváltja

 • Az értékesítési hálózat különböző, saját adataival kiegészítve az eszközben akár napi szinten láthatóvá válnak a területi teljesítmények és különbségek.
 • Ezeket – a különböző jogosultsági beállításoknak köszönhetően– vezérlőpult-szerűen használhatják az adott értékesítési pont vezetői, a területi vezetők vagy akár a menedzsment tagjai.
 sajátbolti

Mire használható?

Nincsenek határok. Az egyes modulok nyújtotta információk együttes értelmezésével, olyan következtetésekre juthatunk, amelyek lehetőségek egész tárházát nyitják ki Ön előtt.

Az adatforrások szinte korlátlanok, a felhasználási lehetőségekben sincs határ.

Ha szívesen látná működés közben,
lépjen kapcsolatba velünk!