helix
consulting

IFKA-minősítést szereztünk!

Nemrég frissítettük IFKA-minősítésünket, így már a GINOP pályázatokon résztvevő cégeknek is tudunk segíteni. Itt vannak a részletek!

Az IFKA egy közhasznú nonprofit szervezet, amely egyebek között előminősítő rendszert működtet azon tanácsadó cégek számára, melyek hosszú listájáról bizonyos uniós pályázatok során az indulók kiválaszthatják, kikkel, milyen témában kívánnak együtt dolgozni, milyen területeken szeretnék fejleszteni ismereteiket. A minősítés megszerzése egy összetett, soktényezős és hosszú folyamat, melynek során az alkalmasságot, a tapasztalatot és sok egyebet is bizonyítani kell. Ezért is örülünk annak, hogy a közelmúltban sikerrel hosszabbítottuk meg IFKA tanácsadói minősítésünket, ezzel megszerezve a jogot, hogy bizonyos pályázatok indulóit is támogassuk a sikeresebb piaci helytállásban.

Tanúsítványunk az alábbi területekre szól:

2. Marketing, márka- és arculatépítés

a) Marketingtanácsadás és márkaépítés

3. Stratégiai és vállalati pénzügyi tanácsadás

a) Stratégiai és üzleti tervezés
b) Projektfejlesztési-, projektmenedzselési tanácsadás

3. Szervezet-, folyamat- és menedzsmentfejlesztés

a) Szervezeti struktúra és tevékenységek/folyamatok optimalizálása
b) A szervezet digitális transzformációjának elősegítésével kapcsolatos tanácsadás
c) Vezetői- és menedzsment tanácsadás
d) Az adott vállalkozásra releváns képzési, személyiség- és készségfejlesztő programok kialakítása, képzési terv készítése.

Maga az elgondolás, mely szerint a pályázó hazai vállalkozásoknak az eszköz- és infrastruktúra fejlesztés mellett kötelezően választaniuk kell valamilyen képességfejlesztést is (alapvetően piaci, szervezetfejlesztési és hasonló ismeretekről van szó) elég megalapozott. A mostani gazdasági helyzetben is látszik, hogy azok a cégek, amelyek a korábbi pályázatokon elsősorban, vagy kizárólag termelő gépeket, csarnokot, járművet és hasonlókat vásároltak, most nem egyszer kapacitásfölösleggel küszködnek, miközben a volatilis környezet ugyancsak próbára teszi a cégek szakítószilárdságát.

Ezzel szemben azok, akik belső működésüket, folyamataikat, üzleti kapcsolataikat, piaci jelenlétüket, összességében a külső vagy belső működésük hatékonyságát fejlesztették, most stabilabban viselik a jelenlegi, soktényezős gazdasági helyzetet. A racionalizált, korszerűsített folyamatok, a lojálisabb, jobban feltérképezett munkaerő, a digitalizáció terén tett lépések mind növelik, növelték a cég hatékonyságát. Egyebek között ezért is fontos, hogy a pályázaton induló cégek a lehetőséget és ne csak a kötelezettséget lássák ezekben a kitételekben.