helix
consulting

Értékesítési kampány optimalizálása

Ügyfelünk új termékének bevezetése kapcsán kereste azokat a háztartásokat – a meglévő több százezer ügyfele között –, amelyek leginkább nyitottak lehetnek az új ajánlatra, hogy fókuszált kampányt tudjon folytatni.

Ügyfél: Nagy, hazai kereskedelmi bank

Projekt: Értékesítési kampány optimalizálása

Összegzés: Ügyfelünk új termékének bevezetése kapcsán kereste azokat a háztartásokat – a meglévő több százezer ügyfele között – amelyek leginkább nyitottak lehetnek az új ajánlatra, hogy fókuszált kampányt tudjon folytatni.

Probléma:

Ügyfelünk a csak számára elérhető adatok és a rendelkezésre álló belső információi alapján (ügyfelek egyenlege, bankhasználati szokásai és lakcíme) leválogatta azokat az ügyfeleket, amelyek feltételezhetően nyitottak az új ajánlatra. Azonban ez az ügyfélszám még mindig olyan magas volt, hogy szinte lehetetlenné tette a hatékony postai és telefonos kampány lebonyolítását. A megkeresésre kijelölt ügyfélkört mindenképp tovább kellett szűkíteni.

Megoldás:

Adatbázisaink felhasználásával, cím és ajtó szinten elemeztük az egyes címek profilját. Az elemzés kitért a háztartás demográfiai összetételére, tipizálható élethelyzetére, becsült jövedelmi szintjére, valamint lakó és életkörülményeire, mindezt a környék releváns adatainak figyelembevételével.

Eredmény:

A felhasznált adatok segítségével a potenciálisan „jó”, nyitott ügyfelek csoportját tovább, mintegy hatodára tudtuk szűrni, jelentősen csökkentve a kampány költségeit A kampány végeredményeit elemezve, munkánk segítségével az átlagosnak mondható, 2-3%-os sikerességi rátát, sikerült 12% fölé emelnünk, az új termékre vetített profit pedig jelentősen nőtt, hiszen az általunk kínált szolgáltatás töredékébe került annak, amennyibe a kampány meddőszórása került volna.

Stratégiai gondolkodás, eredményes és kipróbált módszertanok, testre szabott megoldások.
Ön elmondja, mit szeretne. Mi megmondjuk, hogyan - és végig kísérjük a folyamaton.

Kérje ajánlatunkat