helix
consulting

Feladat a közhely mögött: digitális átállás

A digitális átállás kifejezés lassan elcsépelt lesz, ha mások vonatkozásában hallja az ember. Ha a saját munkájával, cégével kapcsolatban hangzik el, a többség némi feszengés után kijelenti, hogy „ez nálunk már részben megtörtént, részben pedig ráér/a mi helyzetünk speciális, mert…”.

A valóság az, hogy a digitális átállás önmagában nem sokat jelent, és épp a megfoghatatlansága miatt nagyon sokan félnek tőle, még a cégvezetők közül is. Olyan nagy falatnak tűnik, hogy nem is tudják, hol kellene hozzáfogni. Mi tudjuk, és tanácsadóként örömmel megmutatjuk Önöknek is.

A digitális átállás ugyanis alapvetően nem jelent mást, mint minden olyan informatikai technológia alkalmazását, amely az adott, adminisztratív és fő tevékenységi területen elérhető, befektetésként pedig megtérül és javítja a versenyképességet.

Na de mégis mik ezek?

Nem tudjuk, de meg tudjuk mondani. Ha gondolja, örömmel felmérjük jelenlegi folyamataikat és digitalizációjuk jelen állását. Ezt követően konkrét javaslatot teszünk arra, hogy mely technológiák bevezetése, korszerűsítése hozza majd Önnek a legtöbb hasznot, és hogy ez befektetésként mennyibe kerül, illetve mikor térül meg.

Mégis miből fizetném mindezt?

A folyamat (a tanácsadás és a konkrét fejlesztés) nem szükségszerűen kerül csillagászati összegekbe, hiszen fokozatosan valósul meg. Ha mégis többe kerülne, mint amennyit pillanatnyilag rá szeretne szánni, számtalan finanszírozási és pályázati forrás áll rendelkezésre, aminek lehívásában szintén tudunk segíteni.

Mivel jár ez a kollégáknak?

Természetesen a munka során számítunk az együttműködésükre, de alapvetően a folyamat nagy részét menedzseljük, elvégezzük Önök helyett. Elképzelhető, hogy a fejlődés eredményeképpen néhány munkakör megváltozik, de a tapasztalat szerint a digitális átállás nem jár létszámcsökkenéssel.