helix
consulting

Adjunk az életünknek egy új dimenziót

Amikor vállalkozóként belekezdtünk abba, amit azóta is sikeresen csinálunk, valószínűleg volt néhány sikerkritériumunk saját magunk számára. Kis szerencsével azokat az első célokat már régen elértük, sőt túlszárnyaltuk.

Aztán az újabbakat is, és így tovább. Az egyre nagyobb számok között a lényeg változatlan, és mégis valami hiányzik. Talán még jobban is éreztük magunkat a pálya elején, maroknyi emberrel éjjel-nappal, vállvetve dolgozva, hogy az új vállalkozás, mindannyiunk reménysége megálljon a lábán. Talán te is jobban szeretted a régi önmagad, amikor a mostani sikerek is még csak álmok voltak. Ennek sok oka van (kor kontra tapasztalat, izgalom kontra rutin stb.), de az egyik, hogy akkor a körülötted lévő emberekkel volt egy erős szövetséged. Szinte alig volt még hierarchia, mindenki a sajátjának érezte a szervezet céljait, a személyes sikert még nem lehetett elválasztani a cég sikereitől, és mindenki mindent megtett ezért méricskélés, fenntartások nélkül.

Nos, a ráncokat nem mulasztja el (az egy másik eljárás), de ez a fajta önfeledt, kemény, bizalomra épülő, kockázatokat is felvállaló, örömet jelentő csapatmunka bizony visszahozható, csak új célokat kell választani hozzá. Ha nem, vagy legalábbis kezdetben nem csak profitszámokban gondolkodunk, ha elhisszük, hogy az emberek jelentős része felnőtt, tisztességes és jót akar. Ha túllépünk a mostanra kialakult hierarchián (ahogy a kezdetekben sem ez volt a lényeg), ha merünk bízni a körülöttünk lévőkben és önmagunkban, ha elhisszük, hogy a mai tapasztalatainkkal sokkal kisebb veszélynek vagyunk kitéve, mint annak idején, és amúgy is tudjuk, hogy már rég nem a megélhetésünkről van szó. Ha újra csapatként dolgozhatunk együtt, ha lassan eltűnik a félelem, sokkal nagyobb kedvvel végezzük a dolgunkat, mint az elmúlt években bármikor, sokkal jobb kapcsolatban vagyunk a körülöttünk élőkkel (munkatársakkal, családdal, mindenkivel), mint korábban és persze saját magunkkal is.

Végül, de nem utolsósorban még a cég számai is elindulnak felfelé, mert a motivált, boldog emberek sokkal hatékonyabbak, mint aki csak a szükséges minimumra törekszik. Persze, ezen az úton is lesznek kudarcok, csalódások, és olyanok, akik még nem tartanak itt, ezért nem akarnak velünk jönni, de ilyenek mindig voltak. Viszont újra rendben leszünk magunkkal, és innentől minden más csak feladat.

Mi abban hiszünk, hogy a segítő akaratunk és tudásunk mellett van egy módszertan, egy részletes útmutató, ami el tud kísérni egy céget és annak vezetőit ezen az úton. Mi pedig azt tekintjük célunknak, hogy támogassunk ebben bárkit, aki igényli. Ehhez csak beszélgetni kell, mi készen állunk a változásra!