helix
consulting

Új követeléskezelő rendszer bevezetése egy ismert hitelintézetnél

Ügyfelünk, a hazai hitelintézeti piac egyik vezető szereplője elhatározta követeléskezelési rendszerének cseréjét és egy csoportszinten is egységes rendszer bevezetését. Célul tűzte ki, hogy a XXI. századi igényeket maximálisan kielégítő, jövőbemutató lehetőségeket is támogató megoldást alakítson ki. A folyamatot szigorú feltételek között, záros határidőn belül szerette volna megvalósítani, ezért hozzánk fordult. Mi megvizsgáltuk eddigi gyakorlatát, felmértük igényeit, és segítettünk a legjobb beszállítók felkutatásában, előszűrésében. Összességében a cég rövidebb idő alatt, alacsonyabb költséggel vezette be a számára optimális megoldást, mintha mindezt csak a belső munkatársak képességeire alapozva végezte volna el.

IGÉNYFELMÉRÉS

A projekt kezdetén, a vállalati stratégia mentén haladva, workshopokat szerveztünk a vezetőkkel, és definiáltuk a szervezet által követni kívánt működési modellt. Közösen meghatároztuk, hogy az ügyfél, termék, csatorna, folyamatok és természetesen a támogatórendszerek tekintetében milyen jövőképet kíván megvalósítani a tulajdonos bankcsoport és a vállalat vezetői.

Mindezek alapján összeállítottuk a részletes követelménykatalógust, melyben üzleti és támogató területek funkcionális és más követelményeit gyűjtöttük össze több mint 70 modulra/funkciócsoportra lebontva.

SZÁLLÍTÓK KIVÁLASZTÁSA

Ügyfelünknek segítettünk felkutatni a legjobb hazai és nemzetközi szállítókat. Elvégeztük a lehetséges szállítók előminősítését, és segítettünk kialakítani azt a szempontrendszert, amely segítségével a számukra optimális ajánlatot ki tudták választani. Mindezeken túl aktívan segítettük az információcserét, elsősorban a konzultációs időszakban történt egyeztetésekkel és a követelményekre vonatkozó kérdések megválaszolásával.

Stratégiai gondolkodás, eredményes és kipróbált módszertanok, testre szabott megoldások.
Ön elmondja, mit szeretne. Mi megmondjuk, hogyan - és végig kísérjük a folyamaton.

Kérje ajánlatunkat