helix
consulting

Home office: kényszerből versenyelőny

Az első lépést már megtette a jövő munkahelyéhez. Segítünk a másodikban.
A jövőben a home office és más alternatív foglalkoztatási formák egyre inkább részei lesznek a mindennapoknak és a munkavállalói elvárásoknak, miközben a költségcsökkentésnek is eszközei. Felmérjük, hogy az Önök cégénél mely területek és milyen formában alkalmasak erre, és szervezetfejlesztőként segítünk biztonságosan beépíteni ezeket az Önök vállalati kultúrájába.

Sokan „mélyvízbe” ugrottak, amikor a járvány miatt meg kellett oldaniuk az otthoni munkavégzést, de erre legkésőbb néhány éven belül a foglalkoztatási formák átalakulása miatt mindenképpen sort kellett volna keríteni. A járványhelyzet elmúltával vezetési tanácsadásunkkal abban segítünk, hogy visszalépés helyett a home office zökkenőmentesen illeszkedjen vállalati kultúrájába.

Pontosan mit kínálunk?

Egy többlépcsős szolgáltatást:

 • Első lépésben egy, szervezetfejlesztőink által összeállított kérdőívvel felmérjük kollégái véleményét, attitűdjeit az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban. Kiderül, hogy igénylik-e, milyen hátrányokat és előnyöket tapasztalnak, mennyire érzik hatékonynak.
 • A második lépcsőben vezetői workshopok és mélyinterjúk segítségével felmérjük cégük folyamatait. Ezt követően, a kérdőívek elemzését is figyelembe véve közösen meghatározzuk, mely munkakörökben jöhet szóba egyáltalán az otthoni munkavégzés, vagy akár más, alternatív foglalkoztatási formák.
 • A harmadik fázisban részletesen kidolgozzuk, hogy a fenti foglalkoztatási formák hogyan tudnak hatékonyan illeszkedni az Önök munkájába. Választ keresünk és adunk többek között az alábbi kérdésekre:
  • A szervezetfejlesztés során megállapítjuk, hogy az egyes pozíciókban a munkakör mekkora hányada végezhető otthonról a hatékonyság megtartása mellett, és a home office-hoz hol és hogyan kell fejleszteni a jelenlegi folyamatokat.
  • Milyen feltételek és munkára vonatkozó szabályok ideálisak az otthoni munkavégzéshez az Önök esetében.
  • Milyen infrastrukturális feltételeknek kell teljesülnie ahhoz, hogy az otthoni munkavégzés minden tekintetben biztonságos és hatékony legyen. Mi hiányzik ezek közül a feltételek közül.

Miért lesz ez jó Önnek és a vállalkozásának?

 A rugalmas, alternatív foglalkoztatási formák bevezetése – élen az otthoni munkavégzéssel – több jelentős, forintosítható előnyt tartogat:

 • Employer branding: a rendszeres, meghatározott mennyiségű home office, mint lehetőség vonzó a munkavállalók számára, és egyre nagyobb súllyal esik latba, amikor munkahelyet keresnek. Javítja a munka-magánélet egyensúlyt, csökkenti a stresszt és javítja a dolgozói elégedettséget.
 • A munkavállalók megtartása: a home office lehetőségét a dolgozók – ma még – kiváltságként értékelik, és az erre alkalmas munkakörökben sokkal nagyobb vonzerővel bír, mint a cafeteria, vagy egy néhány százalékos fizetésemelés. Minél kvalifikáltabb az adott munkakör, a home office lehetősége annál inkább képes kompenzálni a pénzbeni juttatásokat, miközben, ha jól van megszervezve, az elvégzett munka hatékonysága, mennyisége nem csökken, esetenként javul.
 • Irodaköltség és járulékos költségek: Ha a dolgozók egy meghatározott hányada, például 25%-a jól szervezett váltásban, de mindig otthonról dolgozik, az azt is jelenti, hogy negyedével kevesebb irodaterületre van szükség, hogy a négy helyett három tárgyaló is elég lehet, kevesebb útiköltséget kell kifizetni és így tovább. Ez már középtávon is jelentős megtakarítást jelenthet azoknak a vállalkozásoknak, akik bérelt irodában végzik munkájukat.

Stratégiai gondolkodás, eredményes és kipróbált módszertanok, testre szabott megoldások.
Ön elmondja, mit szeretne. Mi megmondjuk, hogyan - és végig kísérjük a folyamaton.

Kérje ajánlatunkat